neděle 30. srpna 2009

Holíkovské vrcholky

Dnešný výlet byl skvěle naplánován (ostatně jak jinak, když jsem plán osnoval já!), akočliv počasí nebylo zcela ideální (takové to sychravé, mokré podzimní), přece jenom se po větší část cesty umoudřilo a dalo se vcelku efektivně šlapat. Z nedaleké vesnice Valchov, vybaveni pohorkami, jsme vyrazili přímo za šipkou a de facto až ke keši, jsme si drželi směr. Po orosené louce přišlo velké stoupání podzimním lesem. Prasata jsme ovšem (když nepočítám lidi), neviděli.

Hlavním cílem této skvělé exkurze po bukových lesích byla /speciální/ Pascalova keš, která se v tomto prostoru nachází.

Z webu geocaching.com jsme věděli, že nás čeká nějaká neobvyklá keška. A byla opravdu zajímavá. Autorovi patří dík za zajímavý nápad a pro lidi z okresu Blansko, je tahle skrýš doslova povinnost, jelikož patří mezi to nejlepší, co poblíž Boskovic je.

Nechci spoilerovat, ale když jsme z dané skrýše vytáhli příslušenství, hned, jelikož jsem nadmíru bystrý, jsem věděl, co bude potřeba udělat. Ještě že jsem nebyl u kešky sám.

Po chvíli byla keška veknu. A my mohli slavnostně logovat.

Navnaděni tímto úspěchem a moji skvělou schopností být prima (a jednou z dalších mnoha mých výborných vlastností -- být skormný), jsme se rozhodli, že pokoříme ještě nedalekou keš na Škatulci. Směr jsme zhruba věděli, takže jsem zapl zařízení zase až pár stovek metrů před cílem. Lesem se šlo dobře.
Takhle keš byla pro mě, tak úžasně bystrého člověka, hračka. Prošel jsem se kolem skal a byla moje. Proběhlo obligátní logování a moje rýpavé poznámky na ostatní :D
Pak jsme již zamířili domů.



Zvětšit mapu

příloha: mapa. Na mapě vesnice Valchov a část vrcholu, kde se Pascalova keška nachází

pátek 28. srpna 2009

Kešování na Severní moravě

V zemi Slezské, v zemi zaslíbené, jsme si naplánovali odlov 6ti keší. Do hledání se nakonec zapojili rozličné generace, ovšem, jako vždy, ostatní neměli šanci, protože jsem nejbystřejší.... ..A taky mám GPSku :D

čtvrtek 20. srpna 2009

Proč tento blog?

Protože si chci vést pěkné a přehledné poznámky z kešovacích výletů. A protože mám moc velké ego, jak říká táta.