sobota 3. dubna 2010

Moravský kras, díl první, aprílová autovýprava

První dubnový den, i přes všechny ohyzdné předpovědi počasí, vyšel výborně. Sluníčko vysoko na obloze, příjmený vánek. Cíl byl jasný. Odlovit pár keší na jednom z klíčových míst Moravského krasu -- Sloup/Šošůvka.


Jak jsem již předeslal, naším cílem se stalo 6 tradičních keší s lehkou obtížností, povětšinou typu mikro. Vybaveni 2ma geostroji (poprvé v historii chobotnice zazářil také můj nový sekundární geostroj HTC HD2), jsme vyrazili dle předem připraveného, skvělého (jak jinak, když jsem ho organizoval já) plánu.

Provedením bych rád vyzdvihl keš "Studánka na Troubkách" (GC20784), která nás nadchla :) Ale nebylo to pouze samotné místo se studánkou, které nás ohromilo, nýbž obrazy smrti ve své nejčistší formě. Abych byl ještě více konkrétní, řekněme, že kdyby tento výjev, který spatřily naše oči, mohl vidět Luigi Galvani, rozplýval by se radostí.

Když dvě žáby cestovaly po poli v blízkostí studánky, nemohly tušit, že ohradník nabitý elektřinou, jindy běžně stojící a neohrožující okolí, změnil (patrně vlivem krávy) svoji pozici na převrhnutý na zem. Tato nevědomost se ovšem patrně stala pro žáby osudná. O jejich příběhu se můžeme pouze dohadovat. S největší pravděpodobností ale nic netušící skákající žáby doškočily přímo na ohradník, který je upekl za živa. Musela to být chmurná, bolestivá a zdlouhavá smrt. Pro mírně psychicky labilní lidi, které by zajímalo, jak to vypadá, přikládám několik "on the spot" fotek.
Důrazně ovšem varuji, že následující fotografie nejsou určeny pro děti a osoby, kterým nedělá dobře pohled na seschlé mrtvé usmažené žáby, které zemřely na ohradníku zdlouhavou smrtí.

/veškeré fotky v tomto příspěvku jsou nezpracované, surové soubory, focené zařízením HTC HD2/