sobota 25. září 2010

Vodní nádrž Boskovice

Dnes se stala našim cilem mikrokeš u boskovické přehrady. Už od vchodových dveřích domu táta opakuje, že nás zastihne déšť a že dělám velkou chybu, že neberu pláštěnku. Říkám pršet nebude, protože si to nepřeji.
Lehkým krokem se přemísťujeme na kamenicu, a jdeme přímo pod hráz, dokud to jde. Pak znovu obíháme kopec a jdeme nahoru. Pes pana hrázného je zavřený. Dobré znamení. V žádném z oken se taktéž neleskne optika kulovnice, takže máme zpola vyhráno.


V průběhu cesty práskám nějaké to panorama, abych si dokázal, že jsem stále tak šikovný, jak si o sobě myslím. Fotím taktéž nějaké HDR.

 fotil táta. Vyvržený vorvaň.



Konečně přecházíme hráz až na její konec a já zapínám GPSku. Ta je celkem zmatená. Vede mě na místo kdesi za hrází v blízkosti lesa. Táta nadšeně hledá, ale po deseti munutách šťárání se ve všem možném od mravenčích larev po koňských exkrementech nadšení přechází. Chci volat sestře o hint, ale signál néni. Tak hledáme dál. Protože jsem génius, říkám si, že to zvládnu i bez GPSky. Vypínám ji a jdu hledat jen očima. Netrvá ani dvacet sekund a moje oči..


Uporozňují vás, že tohle bude takový prasácký spoiler, že bude autor kešky možná nasraný. Já říkám, že tu na blog chodí jen má rodina a známí a že nehrozí ohrožení nějakým hajzlem, co by dle blogu kešky hledat a ničil, takže klid.

...Netrvá ani dvacet sekund a mé oči spočinou na nohou informační tabule. Něco je jinak. Šrouby nejsou symetrické. Absence symetrie mě praští do očí. Na druhý pohled se dívám na masivní kovový šroub se slovy: "na co by tady doprdele dávali takovou vejkej šroub do dřeva". Chytnu ho. A mám ho. Je to magnet!!! Geniálně vymyšlená skrýš.

 Z táty později vypadlo, že na ten šroub několikrát koukal, ale nenapadlo ho za něj zarvat. Tak jsem to zase dokázal. Je mi jasný, že spoustu lidí nebude chápat, jak to vypadalo a že budou zvědaví. Tak sem přidám i fotky. Stejně už jsem popsal de facto všechno. Podle kvality jistě poznáte, že jsem ty fotky nefotil já... Ehm..



Výborná keš. Mé nadšení přetrvává celou zpáteční cestu.
Jako bonus moje fotka houby, kterou většina dnešních houbařů-dětí odnášela v košíku. Přeji dobrou chuť. PS: nepršelo. xD